Tilføj din overskrift her

Christian Stejskal

Christian Stejskal (f. 12.09-1977) er uddannet violinist på Musikhøjskolerne i Oslo, Hannover og Bern. Han har arbejdet som violinist i følgende professionelle orkestre; Den Norske Opera, Trondheim Symfoniorkester, Kristiansand Kammerorkester, Tromsø Kammerorkesterog Stavanger Symfoniorkester. Fra 2010 til 2013 arbejdede han som førsteviolinist i Cairo Opera Orchestra. I 2013-14 rejste han til Gaza, hvor han lavede en musikalsk teaterforestilling kaldet “Ferdinand the Bull” for palæstinensiske børn i alle 185 FN-skolerover hele Gaza. Dette arbejde blev udført med støtte fra det norske udenrigsministerium, et uddrag af denne forestilling kan ses på følgende link: https://www.youtube.com/watch?v=Ba7m—U01CM.

I 2008 foretog han en pilgrimsrejse til fods fra sit hjemland Wien i Østrig – via Jerusalem til den hellige by Aksum i Etiopien. Han tilbragte 2 år på denne rejse. Under denne rejse mødte han Kairos “ZaBaleenere” bys uofficielle kristne skraldemænd, der bor i den såkaldte Garbage City. Inspireret af dette møde brugte han 5 år på at fotografere disse mennesker og skrive noveller om dem, mens han også arbejdede som violinist på Cairos operahu. Dette resulterede i en multimedieforestilling kaldet “My Neighborhood” og også en fotobog med samme titel.

For sit arbejde “Mit kvarter” har han modtaget legater fra den norske ambassade i Kairo (2011), “Fritt Ord” (2015, 2016 og 2017) og “Stiftelsen Astrup Fearnley” (2016). I 2012 nåede han finalen i den prestigefyldte “Anthropographia” -konkurrence med en efterfølgende udstilling af 25 af hans fotografier i New York. Samme år vandt han publikumsprisen i “Ljubljana international fotokonkurrence”.  I 2016-19 turnerede han med multimedieforestillingen “Mitt Nabolag” med omkring 200 koncerter i Norge, herunder på Preus Fotomuseum, “Kilden” kulturhus i Kristiansand, Ibsenhuset i Skien, Petter Dass Museum på Sandnessjøen, samt koncerter i Sverige, Danmark, Skotland og Egypten. Yderligere koncerter er blevet gennemført i regi af Folke Akademiet i Oppland, Agder, Sør-Hålogaland og Hordaland og kulturskoletasken i Oppland. En fotobog om “Zabaleenerne” udkom på Kontur Forlag i 2018.